Opening HoursLuni - Vineri: 9:00 - 20:00, Sâmbătă: 10:00 - 15:00
   Sună

Prin grădinițe

Suntem #teamEvyDent și ne place voluntariatul. Credem cu tărie că trebuie să oferim societății și comunității din care facem parte ceva mai mult decât servicii stomatologice în clinica noastră.

Suntem #teamEvyDent și ne place voluntariatul. Credem cu tărie că trebuie să oferim societății și comunității din care facem parte ceva mai mult decât servicii stomatologice în clinica noastră.

 

 

Cum a luat naştere acest proiect?

Încă din timpul facultăţii cu toţii am luat parte la proiecte sociale ce încercau să rezolve diferite probleme. Când am început să lucrăm la “Proiectul EvyDent” ne-am propus să educăm oamenii în privința unei igiene dentare corecte. Este bine știut faptul că frica de stomatolog este printre primele motive pentru care românii aleg să nu meargă la dentist, decât atunci când este o urgență sau este prea târziu.

Am decis că cea mai bună soluţie este să le explicăm copiilor, încă de la grădiniţă sau clase primare, importanţa igienei orale şi a alimentației sănătoase.

În primii ani de viaţă oamenii deprind regulile societăţii, îşi conturează caracterul, dar mai ales îşi formează anumite obiceiuri pe care cu greu le vor schimba pe parcursul vieţii. Pentru că ştim toate acestea, ne-am dat seama că cel mai eficient ar fi să mergem în grădiniţe pentru a-i învăța pe cei mici cum să îşi formeze un obicei din realizarea igienei orale.

În ce constă acest proiect?

Oferim consultaţii gratuite copiilor şi o oră de educare cu privire la igiena dentară. Le explicăm cum se realizează un periaj corect, importanţa păstrării sănătăţii dentare si a unei alimentații sănătoase.

Ulterior, îi chemăm şi la noi, ca să se familiarizeze cu atmosfera cabinetului, dar, mai ales, să le arătăm că mersul la dentist nu este deloc dureros. Evident, avem grijă ca orice problemă să dispară. După șase luni de la vizita noastră ne întoarcem la ei pentru controlul periodic şi pentru a observa rezultatele primei vizite.

Prin acest proiect ne propunem să rezolvăm cele două probleme pe care le-am sesizat: frica de stomatolog şi periajul necorespunzător, ce duc în timp la probleme dentare grave.

În urma acțoiunilor pe care l-am realizat, am observat îmbunătățiri semnificative aspura danturii celor mici. Urmărește-ne și pe pagina de facebook pentru a fi la curent cu tot ce se întâmplă.

 

Trimite o întrebare