Opening HoursLuni - Vineri: 11:00 - 20:00, Sâmbătă: 11:00 - 14:00
   Sună

5 metode sa scapi de frica de dentist

5-metode-sa-scapi-de-frica-de-dentist-clinica-evydent
“Am frică de dentist”– Am spus-o majoritatea cel puțin o dată. Multora ne este teamă de medicul stomatolog. Acest articol are ca scop cel puțin ameliorarea acestei frici care, de cele mai multe ori, este nejustificată.

Cum să ne învingem teama?

Iată câteva sfaturi pe care le putem aplica pentru a merge cu încredere la un cabinet stomatologic:

  1. Fii informat și familiarizat!

Alege un cabinet și un medic stomatolog care să îți ofere încrederea că tratamentul va avea succes pentru că, înainte de toate, sănătatea trebuie să primeze. Te vei relaxa știind că ești pe mâini bune. Nu uita că tehnologia și medicina sunt în plină evoluție, motiv pentru care anestezia va fi un prieten de ajutor care vă va face să uitați de frica de dentist pe care o aveți. Este important să fim responsabili în ceea ce privește sănătatea noastră, de aceea Clinica EvyDent recomandă un control periodic pentru a soluționa din timp micile probleme care pot cauza dureri și afecțiuni grave în timp îndelungat. Un alt pas important în alegerea medicului stomatolog este o discuție liberă cu acesta și stabilirea unui plan de tratament care să fie explicat pe înțelesul dumneavoastră. Nu ezitați să puneți întrebări și să cereți informații. Avem un zâmbet pe care trebuie să îl asigurăm zilnic și care să fie sănătos.

  1. Alege anestezia locală.

Durerea – Anestezie locală sau Anestezie generală

Clinica EvyDent recomandă pacienților să fie informați în ceea ce privește riscurile anesteziei generale și să opteze pentru anestezia locală. în vederea efectuării tratamentului dentar, cu scopul de a vă relaxa și de a nu simți eventualele neplăceri ale manevrelor medicale. Ne întâlnim des cu întrebări care amplifică teama pacienților și care amână vizita la medicul stomatolog.

Medicii echipei EvyDent roagă pacienții de a se lămuri cu privire la gradul de disconfort pe care îl vor resimți înainte de începerea oricărui tratament („Îmi omoară nervul, o să mă doară foarte tare? , ”Îmi e frică de sunetul aparatului / bâzâitul ăla”, ”Îmi scot măseaua – Cât de tare mă va durea în timpul extracției și după aceasta?”, „Oare voi putea să merg la serviciu?”, „E necesar să îmi iau concediu?” etc.) Pentru toate aceste temeri, echipa de medici EvyDent vă oferă soluții care vor fi individualizate în funcție de sensibilitatea fiecărui pacient în parte. Fie că este vorba de anestezie locală, generală, tratament post-proceduri cu antiinflamatoare sau antidurere. Senzația cu care vă puteți întâlni cât timp sunteți la stomatolog este aceea de disconfort minim sub forma unei presiuni (în cazul unor extracții), a unei senzații de apăsare (“resimt o greutate”) și sunetul care amplifică teama pacienților („bâzâitul acela”).

 Toate au o rezolvare în clinica EvyDent. Vom apela la anestezie, fie că vom permite pacientului să asculte muzica preferată la căști, fie că vom discuta cu el în timpul procedurilor pentru a combate teama de ustensile. Un alt pas important este reprezentat de respirație, care trebuie să fie controlată, ritmică și să ne permită să ne relaxăm.

  1. Fii preventiv!

Experiența neplăcută? Să o eliminăm!

Întâlnim pacienți a căror teamă de ustensile și de stomatologi are ca origini o experiență neplăcută în ceea ce privește tratamentul pe care l-au primit cu timp în urmă. Trebuie să înțelegem că inervația cavității orale și a danturii este foarte puternică. Prevenirea eventualelor afecțiuni care duc la durere este importantă, de aceea e necesar să efectuăm controale periodice și să combatem din start micile carii superficiale care se pot trata fără anestezie, fără durere.

Nu uitați să mențineți o relație deschisă cu medicul stomatolog. În cazul în care durerea apare, să ridicați o mână sau să îi transmiteți acestuia pentru a opri procedura în vederea administrării unei noi doze de anestezic.

Fobia de dentist trebuie să dispară. În situații extreme se poate apela la anestezie generală însă echipa EvyDent vă garantează că nu e necesar a se ajunge acolo.

  1. Respectați planul de tratament.

Durata tratamentului la adulți? De câte ori e nevoie să merg?

Fiecare pacient este unic și răspunde în mod cert într-un fel unic la tratament . Rugați medicul stomatolog să vă explice care sunt pașii care se vor efectua, cât durează fiecare și cât va dura recuperarea în cazul procedurilor mai ample (extracții molari de minte). Întâlnim des întrebări în privința extracțiilor:

Cât durează să mi-o scoată?”

Mă voi umfla?”

Oare o să pot dormi?

Toate au o soluție și un răspuns dacă avem grijă să ne preocupăm de sănătate din timp. Exceptând timpul anesteziei, extracția poate dura de la 1 – 15 minute în funcție de cât de gravă este problema. Există posibilitatea apariției unei reacții inflamatorii după extracție în funcție de sensibilitatea pacientului, însă aceasta nu este obligatorie. În cazul în care „vă umflați”, medicul vă va prescrie preventiv antiinflamator (ibuprofen, nurofen , ketoprofen). Tot el vă va informa în legătură cu doza pe care trebuie să o luați. De câte ori e nevoie să merg? E important să fim precauți și să respectăm planul de tratament dacă acesta necesită intervenții repetate și timp îndelungat. Nu uitați că sănătatea este cea mai importantă.

  1. Programați-vă din timp și alegeți o oră la care vă este comod.

Știm cu toții că stresul se acumulează după o zi plină și poate amplifica teama pe care o avem. Încercați să vă programați în perioada zilei în care vă simțiți cel mai relaxat/relaxată. De asemenea, fiți deschis/deschisă cu medicul dumneavoastră comunicându-i problemele pe care le aveți.

Recomandări pentru cei cu frică de dentist:

Pentru a te asigura că ai un zâmbet sănătos, medicii clinicii EvyDent vă stau la dispoziție pentru un consult nedureros . Afectarea dinților poate fi prevenită și teama combătută. De aceea suntem gata să vă ajutăm.

Pentru consultație, ne puteți contacta prin telefon sau whatsapp la 0757.049.728.

 

Trimite o întrebare