Opening HoursLuni - Vineri: 11:00 - 20:00, Sâmbătă: 11:00 - 14:00
   Sună

Marți facem Voluntariat în grădinițe și școli

 Dacă ești părinte fericit, educator neînfricat sau învățător sârguincios – #teamEvyDent vine la tine!
Programează o vizită a echipei noastre la grădinița sau clasa copilului tău prin telefon sau whatsapp la 0757.049.728 

Suntem #teamEvyDent și ne place voluntariatul. Credem cu tărie că trebuie să oferim societății și comunității din care facem parte ceva mai mult decât servicii stomatologice în clinica noastră.

 

 

Cum a luat naştere acest proiect?

Încă din timpul facultăţii, cu toţii am luat parte la proiecte sociale ce încercau să rezolve diferite probleme. Când am început să lucrăm la “Proiectul EvyDent”, ne-am propus să educăm oamenii în privința unei igiene dentare corecte. Este știut faptul că frica de stomatolog este printre primele motive pentru care românii aleg să nu meargă la dentist, decât atunci când este o urgență sau este prea târziu.

Am decis că cea mai bună soluţie este să le explicăm copiilor, încă de la grădiniţă sau clase primare, importanţa igienei orale şi a alimentației sănătoase.

În primii ani de viaţă, oamenii deprind regulile societăţii, îşi conturează caracterul, dar mai ales îşi formează anumite obiceiuri pe care cu greu le vor schimba pe parcursul vieţii. Pentru că ştim toate acestea, ne-am dat seama că cel mai eficient ar fi să mergem în grădiniţe pentru a-i învăța pe cei mici cum să îşi formeze un obicei din realizarea igienei orale.

În ce constă acest proiect?

Oferim consultaţii gratuite copiilor şi o oră de educare cu privire la igiena dentară. Le explicăm cum se realizează un periaj corect, importanţa păstrării sănătăţii dentare si a unei alimentații sănătoase.

Ulterior, îi chemăm şi la noi, ca să se familiarizeze cu atmosfera cabinetului, dar, mai ales, să le arătăm că mersul la dentist nu este deloc dureros. Evident, avem grijă ca orice problemă să dispară. După șase luni de la vizita noastră ne întoarcem la ei pentru controlul periodic şi pentru a observa rezultatele primei vizite.

Prin acest proiect ne propunem să rezolvăm cele două probleme pe care le-am sesizat: frica de stomatolog şi periajul necorespunzător, ce duc în timp la probleme dentare grave.

În urma acțiunilor pe care le-am realizat, am observat îmbunătățiri semnificative aspura danturii celor mici. Urmărește-ne și pe pagina de facebook pentru a fi la curent cu tot ce se întâmplă.

 

 

Beneficiile Consultației Profesionale pentru copil la EvyDent

Dinți sănătoși

Prima vizită a copilului la medicul stomatolog este deosebit de importantă. Aceasta nu ar trebui amânată, pentru că prevenția este mai simplă decât tratarea.

Medic Specialist 

Consultația este realizată de medicul pedodont, responsabil de sănătatea dentară a micilor pacienți. Este de mare importanță depistarea și eliminarea obiceiurilor vicioase precum suptul degetului, vârstele erupției dentare și legătura dintre alimentație și apariția cariilor.  

Rapid și fără durere

Consultația la copii este realizată într-un timp scurt și fără durere. La final, medicul va oferi părinților indicații și sfaturi cu privire la modalitatea de igienizare corectă și importanța fluorului.

Etapele ședinței de consultație copii în Clinica EvyDent

Echipa medicală EvyDent este aici să te ajute pe tot parcursul tratamentului, începând de la prima consultație până la ultimul control.

1. Consultație – copil

Consult de specialitate, stabilirea situației inițiale și a tratamentelor dorite. Personalizarea, dacă este cazul, planului de tratament pe ședințe.

2. Informare

Înainte de consultație, e recomandat ca pacientul copil să beneficieze de o informare* detaliată în cabinet despre ce înseamnă o vizită în cabinetul stomatologic.

*Informarea va fi făcută și de către părinți acasă.

3. Ședință de profilaxie

Ședințele de profilaxie la copii durează aproximativ jumătate de oră, pe durata căreia se va efectua periajul profesional și indicațiile de periaj corect acasă. Totodată dacă este cazul, se va face și  îndepărtarea tartrului prin metoda manuală.  

4. Repetarea ședințelor în funcție de sănătatea dinților.

Ședințele de profilaxie profesională pentru copii în cabinet sunt recomandate o dată la 6 luni, dar în funcție de starea gingiilor și a dinților copilului această perioadă poate fi scurtată.

5. Fluorizare

La nevoie, la sfârșitul consultațiilor, pacienții copii beneficiază de fluorizare pentru  a proteja suplimentar suprafața dinților.

6. Indicațiile pentru păstrarea eficientă sănătății dințișorilor.

Efectele unei consultații profesionale la EvyDent sunt vizibile imediat în comportamentul copiilor -pacientul își îngrijește dantura și urmează indicațiile primite de la medicul specialist, iar după o perioadă de 6 luni vizita este repetată.

Scrie-ne pe whatsapp cu un

click pe imaginea de mai jos:

Trimite o întrebare