Opening HoursLuni - Vineri: 11:00 - 20:00, Sâmbătă: 11:00 - 14:00
   Sună

6 simptome frecvente ale bolilor gingivale

6-simptome-frecvente-ale-bolilor-gingivale-clinica-evydent-stomatologie-bucuresti
O problemă cu care se confruntă o mare parte dintre pacienții care ajung la stomatolog este reprezentată de sângerările gingivale “văd sânge pe periuță, în chiuvetă, când mușc dintr-un aliment mai tare”. Clinica EvyDent propune să explice care sunt cele mai frecvente simptome care ne anunță că avem o afecțiune la nivel gingival.

  1. Sângerarea gingivală

După cum știm, igiena cavității orale este cea mai importantă în prevenirea unor afecțiuni. În momentul în care placa bacteriană depășește mecanismele de autoapărare ale organismului, aceasta determină afecțiuni dentare/ gingivale. Bacteriile și substanțele secretate de către acestea duc în timp la afectarea structurii dentare și a țesutului din jurul acestora. Astfel, infecția duce la inflamație, iar inflamația gingiilor la o creștere a predispoziției lor de a sângera mult mai ușor.

  1. Inflamația gingiei

Organismul reacționează prin inflamație împotriva numeroaselor bacterii pe care le avem în mod normal în cavitatea bucală (flora normală) și împotriva celor survenite în exces ca urmare a igienei deficitare. Această inflamație poate duce la durere/discomfort. Gingiile umflate pot fi roșii (roșu deschis/ roșu-violaceu) și sensibile.

  1. Gingii retrase

Gingivita, în lipsa tratamentului adecvat, determină în timp o agravare (parodontopatie) care se manifestă clinic prin retracția gingiei de la nivel dentar, iar rădăcina dintelui devine vizibilă. O altă consecință este reprezentată de formarea de spații în care se acumulează o nouă placă bacteriană care afectează atât structura osoasă cât și gingia.

  1. Respirația urât mirositoare

Acumularea bacteriilor și a toxinelor la nivelul cavității bucale determină o respirație urât mirositoare persistentă care nu poate fi contracarată ușor din cauza numărului mare de microbi acumulați. Igiena orală este cea mai importantă. Folosiți ață dentară și apă de gură.

  1. Puroi la nivelul dinților

O acumulare îndelungată a bacteriilor și o igienă deficitară determină apariția de puroi la nivel dentar cu afectarea structurii dentare.

  1. Dinți mobili

Persistența bacteriilor determină afectarea structurii osoase a dintelui; rezultă astfel o mobilitate dentară ”mi se mișcă dintele”, ba chiar căderea acestora sau extracția lor.

Există anumiți factori de risc pe care Clinica EvyDent dorește să îi amintească. Păstrați caracterul preventiv și mergeți regulat la stomatolog.

  • Tutunul
  • Deficit de vitamian C/K (nu le administrați fără prescripție medicală)
  • Diabetul- pacienții au imunitate scăzută, acumularea de bacterii este mult mai pronunțată.
  • Factorii genetici (alți membrii ai familiei cu probleme gingivale)
  • Schimbări hormonale (menopauza, pubertate, sarcină)
  • Stresul (scade sistemul imunitar)
  • Alimentația – consumul excesiv de glucide și carbohidrați (ex : ciocolată, cereale, pâine) – reprezintă o bună sursă de hrană pentru bacterii
  • Periajul agresiv
  • Medicamente – anticoagulante , antiplachetare ( aspirină !!), chimioterapia, imunosupresoarele.

Recomandări

Clinica EvyDent vă recomandă să mențineți o bună igienă orală și un stil de viață sănătos. Organismul funcționează că întreg și este important să prevenim orice fel de afecțiune.

Pentru a te asigura că ai un zâmbet sănătos sau poți construi unul, medicii clinicii EvyDent sunt aici pentru orice întrebare, consult sau tratament. Afectarea dinților poate fi prevenită. De aceea suntem gata să vă ajutăm.

Pentru consultație, ne puteți contacta la telefon sau whatsapp la 0757.049.728. 

 

Trimite o întrebare