Opening HoursLuni - Vineri: 11:00 - 20:00, Sâmbătă: 11:00 - 14:00
   Sună

Despre albirea dentara și efectele acesteia

Ce înseamnă albire dentara?

Albirea dentară este procesul prin care culoarea dinților se poate deschide cu până la câteva nuanțe. O albire dentara se poate efectua atât la suprafața dinților, de obicei pe un numar de 8-10 dinți, cât și intern, asupra unui singur dinte fără nerv.

Înainte de albire, pacientul beneficiază obligatoriu de o ședință de igienizare profesioanală în cabinet constând în detartraj și periaj professional.

Eventualele carii sau leziuni prezente pe suprafețele dentare se vor remedia după ședințele de albire deoarece vrem ca obturațiile să fie aproape invizibile, în consecință după albire folosindu-se o nuanță mai deschisă din materialul destinat refacerii smalțului.

Cum se face o albire dentara?

Pentru a albi dinții avem nevoie de o substanță care să îndepărteze colorațiile extrinseci (precum cele date de fumat, lichide de tipul ceai, cafea, vin roșu, sucuri, alimente de tipul curry, boia, ardei, rosii, afine, mure și medicamente de tipul tetraciclinei).   Peroxidul de hydrogen în concentrație de 40 % este capabil să formeze legături cu compușii colorați de pe suprafața smalțului, intrând și în profunzime, prin îndepărtarea acestor compuși ducând astfel la deschiderea nuanței dinților. Pentru că substanța să acționeze optim avem nevoie de ședințe de 20 de minute cu gelul aplicat pe dinți. Pentru fiecare deschidere cu una două nuanțe a dinților se vor practica între 15 și 20 minute de contact a gelului de albire cu dinții.

La sfârșitul ședinței, pacienții beneficiază de fluorizare gratuită pentru a proteja suprafața dinților.

Peroxidul de hydrogen poate da reacții inflamatorii în cazul anumitor persoane. Aceste reacții se traduc prin ușoare înțepături la nivelul dinților cu remisie completă în timp.

Efectele pe care le are o albire dentara.

Nuanța deschisă a dinților se păstrează atât timp cât pacientul își îngrijește dantura prin igiena riguroasă de tipul periajului dentar, de 2 ori pe zi și a mijloacelor auxiliare de tipul aței dentare și apa de gura și vizita la igienizare profesională odata la 6 luni în cabinet. Pentru că nuanța să reziste cât mai mult în timp se recomandă oprirea fumatului, și limitarea pe cât posibil a alimentelor și lichidelor colorate de tipul ceaiurilor, cafelei și a derivatelor, sucuri, vin roșu, curry, affine. Lichidele se pot consuma cu paiul pentru un contact cât mai redus cu suprafețele dentare sau după ingestia de alimente sau lichide se recomandă clătirea gurii cu apă.

Efectele unui tratament de tipul albirii dentare sunt vizibile pe o perioadă de până la 2 ani în condițiile date mai sus.

Caz clinic Evydent, Dr Roxana Tudorancea., Pacienta M.V.

Și pentru că tot am vorbit despre albirea dentară și efectele acesteia, vă prezentăm o pacientă fericită cu dinții albi ca laptele.

  1. Înainte de albire pacientul beneficiază obligatoriu de o ședință de igienizare profesională constând în detartraj cu ultrasunete și/ sau manual, urmat de periaj profesional.

articol 2

  1. Ședințele de albire durează aproximativ 1 oră, pe durata căreia gelul se poate aplica de 2 ori timp de câte 20 minute

articol 3

  1. După albire, pacientul beneficiază de fluorizare prin aplicarea unui gel cu fluorură stănaoasă 20% pentru a asigura mineralele necesare smalțului pentru o structură cât mai rezistența și sănatoasă.

articol 4

  1. În final avem dinți frumoși, sănătoși și pacientul fericit.

Vă așteptăm pe la noi la o ședință de albire. Ne puteți contacta prin telefon sau whatsapp la 0757.049.728.

Cu drag, Echipa Evydent.

Trimite o întrebare