Opening HoursLuni - Vineri: 9:00 - 20:00, Sâmbătă: 10:00 - 15:00
   Sună

Ce facem după o extracție dentară? – Indicații postextracționale

ce-sa-facem-dupa-o-extractie-dentara-clinica-evydent-bucuresti-2

Dacă tocmai ai avut o extracție dentară, atunci trebuie să  respecți câteva reguli pentru o vindecare rapidă și nedureroasă.

Indicații după o extracție dentară:

  1. Mențineți  timp de o oră compresa sterilă din tifon sub presiune, prin mușcătură. Dacă ulterior apar sângerări, se consultă obligatoriu medicul pentru indicații ulterioare.
  2. După îndepărtarea tampoanelor de protecție NU se va suge plaga alveolară, nici nu se va atinge cu limba, pentru a nu declanșa o nouă sângerare.
  3. Timp de o zi după extracție NU clătiți gura cu apă sau ceai de mușețel, nu scobiți zona.
  4. Timp de 24 de ore se va evita consumarea de alimente lactate (brânzeturi, iaurt, lapte etc.), alimente fierbinți sau prea reci și a celor de consistență tare. Sunt indicate alimente semilichide, moi și multe lichide care se vor administra prin sorbire și nu prin folosirea paielor.
  5. Evitați ingerarea băuturilor acidulate: sucuri, sifon, apă minerală (puteți mobiliza și elimina cheagul care se formează)
  6. NU consumați băuturi alcoolice și NU fumați.
  7. Igiena orală se va relua normal din a doua zi, evitând atingerea plăgii cu periuța. Se utilizează periuțe de dinți de consistență moale.
  8. Se administrează medicamentele prescrise de către medic pentru sedarea durerilor (ce pot apărea după trecerea efectului anesteziei) și a celor pentru evitarea unor eventuale infecții.
    La orice semn de evoluție nefavorabilă a plăgii (sângerări, dureri) este necesar un control stomatologic.

Clinica EvyDent vă stă la dispoziție de luni până vineri în intervalul orar 9:00 – 20:00 și sâmbătă de la 10:00 la 15:00  în vederea unei discuții cu un specialist despre menținerea sănătății orale. Ne puteți suna sau scrie pe WhatsApp la numerele de tel :

0725 535 014 – Clinica EvyDent Sediu Ritmului
0721.532.322 – Clinica EvyDent Sediu Tineretului

 sau puteți folosi formularul online: https://clinica-evydent.ro/contact/programeaza-te-online/

Trimite o întrebare