Opening HoursLuni - Vineri: 11:00 - 20:00, Sâmbătă: 11:00 - 14:00
   Sună

Dinți sparți sau ciobiți? Află cum îi tratăm

dinte-spart-ciobit-clinica-evydent-stomatologica-bucuresti

Toți ne dorim un zâmbet frumos însă nu putem preveni toate evenimentele care pot afecta dantura, mai ales în ceea ce privește copilul nostru. Cu toții am trecut prin perioada ,,semnelor de bună purtare’’ dar ce facem în cazul în care auzim după o zi de joacă, o căzătură serioasă sau o lovitură puternică, “Mi s-a ciobit dintele”?

Clinica EvyDent recomandă în acest caz să recunoaștem în primul rând problema, prin examinarea cavității orale. Fracturile le întâlnim adesea la nivelul buzei superioare și maxilarului și cel mai frecvent sunt afectați “dintii din față”, respectiv incisivii, atât cei de lapte cât și permanenți.

În cazul copiilor:

Este important să păstrăm calmul, mai ales dacă este vorba de un copil și de a îi explica următorii pași. Acesta trebuie să înțeleagă necesitatea unui consult medical. Este necesar să intervenim rapid și de aceea e bine să aplicăm o dischetă/un pansament curat, îmbibat în apă rece în perioada imediat apropiată. Nu trebuie să își clătească gura și nu trebuie să încerce să își curețe singur dintele. Este foarte important că, în cazul în care dintele a fost scos din alveola, ca în următoarele 15 minute să fie adus la cabinet; În cazul în care s-a reușit recuperarea lui sau a părții fracturate, aceasta să fie adusă rapid la cabinet (maxim 15 minute), timp în care îl țineți în ser fiziologic (găsiți în farmacii). În caz că dintele este încă sănătos și nu și-a schimbat prioprietățile acesta poate să fie reîmplantat.

De asemenea, dintele fracturat este o urgență stomatologică pentru că acesta aduce anumite urmări cu impact negativ respectiv: durere, leziuni la nivelul obrajilor și limbii, infecția nervului sau extracția dintelui în urma neglijării acestuia.

În cazul adulților:

Fractura sau ciobirea dinților poate surveni după un nerv scos. În urma acestei proceduri dinții au o structură mai slabă, devin casanți, se pot sparge. De aceea, este necesar ca după această procedură să avem grijă ce fel de alimente mâncăm și să evităm să mâncăm alimente tari, dure. Adesea dinții al căror nerv a fost scos, nu se pot plomba și este nevoie de o lucrare, un implant dentar.  În caz că fractura este mică, dintele s-a ciobit puțin, se poate folosi o plombă (obturație).

În ceea ce privește dinții plombați nu mâncați alimente dure și nu încercați, folosindu-vă de forța dinților, să îi supuneți unor activități dăuntoare (desfacerea sticlelor, ambalajelor).

Pentru a te asigura că ai un zâmbet sănătos sau poți construi unul, medicii clinicii EvyDent vă stau la dispoziție pentru un consult sau tratament. Afectarea dinților poate fi prevenită și corpul poate fi protejat. De aceea suntem gata să vă ajutăm.

Pentru consultație, ne puteți contacta prin telefon sau whatsapp la 0757.049.728.

Trimite o întrebare